FØLG FÆRDER?N: Vil du følge med på Færderseilasen, finner du informasjonen på SEILmagasinets egen Færderseilas-side!

Færder'n i august

KNS flytter Færderseilasen til slutten av sommeren på grunn av koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Starten av Færderseilasen flyttes fra 12. juni til 14. august.

Pressemelding fra KNS

«2020 kommer i alle sammenhenger til å bli et dramatisk år, både for samfunnet og for mange personlig. Krisen rammer også Færderseilasen, og for KNS og seilnorge er det viktig at det også blir en Færderseilas i 2020. KNS er derfor glade for at vi sammen med Tønsberg by nå kan annonsere en ny dato», sier Anders Kristensen, generalsekretær i KNS.

«For Tønsberg som by er Færderseilasen et viktig arrangement. I over 70 år har den ikoniske seilasen funnet sted, og vi ønsker å bygge opp en tradisjon i Tønsberg der vi tilbyr en arena hvor man kan møte seilervenner til god mat og opplevelser i byen hvert år. Det er viktig for oss at Færderseilasen også arrangeres i 2020, så vi er positive til å flytte tidspunkt for arrangementet i år. Vi må foreløpig ta et lite forbehold om at formelle søknader innvilges, men signalene er foreløpig positive både fra kommunen og øvrige samarbeidspartnere», sier Nick Sandberg i Færderfestivalen AS.

Årets Færderseilas går da samme helg som Asker Rundt hvor det alt er 46 båter påmeldt. Også Skagen Race er blitt flyttet. Denne vil starte 10. september.