SEILmagasinet TV - Færderseilasen 2022

Sending om årets Færderseilas

Vi har sjekket været og snakket med seilere før årets store regatta.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kl 14.10 går første start i Færderseilasen. Litt over 400 båter deltar i en regatta hvor sønnavind vil sette sitt preg. Vi har klippet sammen en kort film fra 2021 som du kan se etter 1 minutt og 30 sekunder.

Mikkel Thommessen har snakket med KNS’ leder Anders Kristensen om årets seilas. Samtalen starter etter 3 minutter og 25 sekunder.

Regattaens vær

Vi har sjekket strøm, tidevann og vind. Det blir lavvann rundt kl 1800 i Drøbaksund da de fleste båtene vil være her. Utover ettermiddagen vil også vinden øke og være på sitt maksimale etter midnatt da mange runder Hollenderbåen og Tristein.

Innslaget starter etter 8 minutter og 20 sekunder.

Fjordens raskeste

Kongens gamle TP52 er feltets raskeste båt. Nå er det Per Ottar Skaaret som eier båten, som blir fylt opp med gode seilere. Innslaget starter etter 12 minutter.

Seiler alene

Shorthandedseiling har lavest tilbakegang av klassene. Syv seilere har valgt å seile alene. Også disse seiler den lengste banen. Eira Nautsvik kom ikke lengre enn til Oscarsborg i fjor, men prøver på ny i år. Innslaget starter etter 19 minutter.

Digital bok om Færderseilasen

KNS har engasjert Mikkel Thommessen til å lage en digital bok om Færderseilasen. Den ble lansert denne uken. Innslaget starter etter 24 minutter. Du finner boka her.

Liten og rask

Peer Moberg har fått med unge seilere i å kjøpe en Melges 32. Båten seiler mot raske 40-fotere, og vil få en lang og tøff regatta. Thommessen har snakket med Moberg. Innslaget starter etter 26 minutter.

Følg med på SEILmagasinet

Vi følger Færderseilasen både fra land og vann. Vi skal lage korte videoer som vi sender direkte fra fjorden for å gi oppdateringer. Vi ønsker også bilder og inntrykk fra seilere, som kan sende dette til tips@seilmagasinet.no. Vi setter opp en fotokonkuranse med fine premier.