Færderseilasen 2024

Se bilder: «Vema III» leder feltet

Den klassiske 12 meteren har drømmføre med frisk kryss.

Publisert Sist oppdatert
Færderseilasen 2024: «Vema» først i feltet
Færderseilasen 2024: «Vema» først i feltet

De klassiske treseilerne startet først av alle, kl 14.10 idag, og det er derfor ikke unaturlig at 12 meteren «Vema III» leder feltet. At den har holdt tet så langt som til Filtvet viser kryssegenskapene til de gamle meterbåtene. Eric Svenkerud er som vanlig i Færderseilasn skipper på «Vema». Båtene i denne klassen rundt Mefjord og det vil derfor ikke gi høye odds for den som mener «Vema» vil bli først i mål, trolig allerede før midnatt.

INGEN AUTOPILOT: Singlehand Erik Welin-Larsen ombord Farr 30 "Farrari" mistet autopiloten før start, og må håndstyre gjennom natten.
FARR 30: Farrari

Av doublehandedbåtene som startet 14.30 har vi registrert Geir Inge Juriks J/109 «J.J.Flash» godt femme og vel forbi Storsand, mens Eira Naustvik som deltar singlehanded som skal runde Mefjord ligger godt an i sin klasse med «Cruella de Ville». 

NAUSTVIK: Eira Naustvik seiler singlehanded i Sun fast 3300 'Cruella'
NAUSTVIK: Eira Naustvik seiler singlehanded i Sun fast 3300 "Cruella"

Blant doublehanderne som skal runde Hollænderbåen ligger «Framtia», en XP 44 med Kjetil Tørseth godt an, men han har flere konkurrenter i nærheten.

Raskest i feltet er «Vaaghals», en TRT katamaran med Odd Mafrius Rosvold. De er snart først i feltet, selv med start kl 1500.

TRT 1200: "Våghals"
Færderseilasen 2024: «DNF4» i Drøbaksundet

Leder blant Expressene gjør «DNF4», Jostein Magnussen

Det blåser ren sønnavind gjennom Drøbaksundet, i opptil 10 m/sek i kastene og det er foreløpig ingen tendens til østadreining.

Se flere bilder: