Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 2

– Fantastisk å komme til India

– Fantastisk å komme til India

– Dette er en utrolig opplevelse, forteller Aksel Magdahl til SEILmagasinet to timer etter målgang i India. Magdahl & Co avsluttet den andre VOR-etappen med en tredjeplass.Til SEILmagasinet forteller han også at tøffe forhold er noe han liker!

Publisert Sist oppdatert

– Det er en helt vanvittig velkomst i det som er en helt annen verden, forteller en oppstemt Aksel Magdahl til SEILmagasinet.

ERICSSON NORDIC gikk i mål klokka 0736 GMT som båt nummer tre på etappen fra Cape Town til Kochin. Det har vært en lang etappe med svært varierende forhold og Magdahl forteller det var spennende helt til det siste:

– Det var først i morges jeg ble sikker på at tredjeplassen var vår. Det har vært utrolig lite vind på den siste delen av etappen og det var spennende helt til siste slutt, fortsetter han.

–  Etappen har vært ganske lik den forrige, jeg føler vi har gjort det riktige hele veien, selv om det ofte er blitt nullstillt med nye «omstarter», forteller Magdahl.

– Akkurat det har vært ganske tøft mentalt, legger han til.

TØFFE FORHOLD. Etter starten i Cape Town fikk VO70ene tøffe forhold ned mot «the roaring forties». Magdahl forteller:

– Den første uken var tøff, men det er helt fantastisk å seile disse båtene i de forholdene. Jeg var litt skeptisk til dét før vi startet i Alicante, men nå er vet jeg at jeg elsker å seile under slike forhold, innrømmer Aksel Magdahl som også legger til at han synes navigatørrollen er noe av det «kuleste» han kan tenke seg.

ERICSSON NORDIC endte som nummer tre, selv om det nordiske laget en kort periode ledet etappen foran vinnerbåten ERICSSON INTERNATIONAL.

– Det var vanskelig. Vi lå like i nærheten av ERICSSON 4 da de var heldige og fikk vind. Et døgn senere lå de 200 n mil foran. 

– Uansett er det helt fantastisk å kommet hit, sier Magdahl, med en ventende kø på 20 journalister som venter på å snakke med den unge navigatøren.

Etappe 2 Resultater Kochin, India

1. Ericsson 4/SWE (Torben Grael/BRA)

2. Telefónica Blue/ESP (Bouwe Bekking/NED)

3. Ericson 3/SWE (Anders Lewander/SWE)

Overall (Uoffisiell)

1. Ericsson 4:  26 points (I mål)

2. Telefónica Blue: 19 points (I mål)

3. Ericsson 3: 14.5 points (I mål)

4. PUMA: 14 points (Seiler)

5. Green Dragon: 14 points (Seiler)

6. Telefónica Black: 8.5 points (Seiler)

7. Team Russia: 6.5 points (Seiler)

8. Delta Lloyd: 4.5 points (Seiler)