Farr 40 for Norsteam?

Mens kloke hoder kommer sammen for å diskutere Norsteams fremtid, kan det tenkes at en midlertidig løsning ligger snublende nær.

Publisert

Trolig er det storbåtopplæring som vil være første prioritet når Norges Seilforbund skal legge løpet videre for Norsteamprosjektet. I så fall finnes det trolig en båt som kan være tilgjengelig mens man områr seg og finner en hensiktsmessig båt til riktig pris.

Seilas tok spørsmålet opp med importøren av X-Yachts, Otto Backe som tilfeldigvis er den lykkelige eieren av ev Farr 40 og som under Christens Withs kommando ble benyttet til ungdomsseiling og opplæring i 2010. Nå er båten i vinteropplag innerst i Bundefjorden der det for tiden er tjukk is på vannet, men Backe sier til Seilas at tanken har allerde vært vurdert og at han vil fremme den for NSF.

- Båten har vært brukt til ungdomsopplæring i hele 2010 og jeg har tilsvarende planer med den til sommeren, sier Backe. - I den situasjonen Norsteam befinner seg nå, ønsker jeg å strekke ut hånden for å hjelpe dem inntil de har funnet en mer permanent løsning, sier han.

Båten, som tidligere het «Wolfpack» og ifjor seilte under navnet «Under Eighteen» og som ble tatt i innbytte for en X-41 er en topp regattaklar Farr 40. KDY kjører utdanning av sine unge seilere i to tilsvarende båter og klassen har fremdeles et aktivt regattamiljø. - Båten er til salgs, men det skal ikke være til hinder for at NSF kan låne båten i en periode, sier Backe.

Powered by Labrador CMS