Fartsseiling er fremtiden, sier Ole Petter Pollen

Den tidligere OL medaljøren tar til orde for en ny disiplin som enkelte ønsker å ta helt til de olympiske leker.

Publisert

- Denne linken synes jeg representerer noe av det som kan være en del av fremtidens seiling. Ikke bare fordi det er morsomt for eventuelle publikummere, men også for seilere, sier Ole Petter Pollen, og refererer til artikkelen om fartsseiling som olympisk gren på nettstedet Daily Sail - 18 fot skiff miljøet har lenge holdt på slik i Sydney. Farsseiling er nærmest et fenomen i Sydney og bare der.

 

- Med den utviklingen vi i dag kan se komme gjennom små billigere flerskrogsbåter så er denne formen for seiling nærmere oss enn noen gang. Dette fordi disse båtene seiler fort, på høykant og får en enorm akselerasjon som gir store utslag i relativ vind og deretter uventede kursforandringer – perfekt for publikum. Roland Gabler har spennende tanker rundt dette, følg linken og tenk dere dette i egen havn og egen by, sier Pollen.

 

Han utfordrer Moss S.F. og F18 Klubben i Norge ved årets klassemesterskap. En dag helt inntil Bryggekanten - Nordsiden av Jeløy-brua i tilegg til vanlige seilaser på Værla?

Vi har også hatt fartsseiing på Oslo havn, den gang Nokia Oops Cup for 60 fots trimaraner var en del av sommerens faste innslag ved Aker Brygge.

Powered by Labrador CMS