FASTNET RACE: Har du tid, lyst og råd har du nå anledning til å bli med på en 10 dagers opplevelse med VO 70-en «Ericsson 1».

Lyst til å seile Fastnet Race?

– På grunn av frafall har ledige plasser om bord i den tidligere Volvo Ocean Race-båten «Ericsson 1» i Fastnet Race, sier Herman Wessel.

Publisert Sist oppdatert

Fastnet Race er en av klassikerne når det kommer til store havseilaser, og har du seilt Fastnet, vil de som er litt kjent med seiling nok heve øyebrynene og nikke anerkjennende om du forteller om det.

– Det er en av de kuleste regattaene som fins, spør du meg, sier nordmannen Herman Wessel, som er med blant et ellers internasjonalt mannskap om bord i VO 70-en «Ericsson 1» og som nå plutselig har fått noen ledige plasser om bord til regattaen.

Båten inngår i Green Dragon Sailing, et båtcharter-selskap som eies av østerrikeren Johannes Schwarz. Han vil være skipper om bord. Med seg har han Wessel og en seiler til, samt seks erfarne seilere fra blant annet Sveits.

– Ja, det blir internasjonalt om bord, sier Wessel.

Mer enn bare Fastnet

Deltagelsen omfatter mer enn kun Fastnet Race. For å kunne delta må minst 60 prosent av mannskapet ha gjennomført minimum 400–500 nautiske mil sammen.

– Vi seiler fra Vigo i Spania 19. juli og skal seile 600 nautiske til Cowes på Isle of Wight der Fastnet Race starter 3. august.

Du har med andre ord mulighet til å være med på en litt uvanlig, men garantert ramsalt sommeropplevelse om du hiver deg rundt. Pris per plass var i utgangspunktet 4500 euro for det hele.

– Men den prisen er svært diskutabel ettersom det er så kort tid igjen, sier Herman Wessel.

RAMSALT: Å seile en VO 70 byr utvilsomt på ramsalte opplevelser.