Fem lag kan vinne etappen
Fem lag kan vinne etappen

Fem lag kan vinne etappen

Volvo flåten befinner seg nå midt i stillebeltet på vei mot Kochin. Ericssonbåtene holder stand, men alt kan hende før båtene igjen er inne i stabil vind

Publisert

E3 med navigatør Aksel Magdahl og rormann Eivind Melleby holder størt fart i feltet og hadde i dag morges kuttet tre nm på forspranget til lagkameratene i E4. Nå ligger det nordiske laget bare fem nm bak, samtidig som avstanden til Puma på 3. plass stadig er syv nm. Green Dragon Team og Telefonica Blue deler 4. plassen med 21 nm til teten.

Værkartet viser at det stadig er et stykke å seile før båtene kommer inn i en stabli vestavind og spørsmålet blir hvem som får denne først. Blier det Telefonica Blue som ligger lengst vest i feltet, kan det bli tøft å holde unna for lederbåtene i sentrum, og kommer den aktenfra kan det bli Green Dragon Team og Puma som får smake på den først.

Foreløpig holder Ericsson båtene imidlertid stand og for oss nordmenn er det svært gledelig et E3 stadig er på offensiven og ikke slipper Puma mer innpå seg, mens de igjen har E4 innenfor synsvidde idag morges.

Hør skipper Anders Lewander her:

http://volvoocean.vo.llnwd.net/o29/u/audio/0809/Leg02/081125_anders.mp3

Vi skal imidlertid ikke legge skjul på at vi er svært imponert over Telefonica Blue som uten det venstre senkesverdet holder følge med konkurrentene. Her kan du se filmen fra kjølbruddet:

Powered by Labrador CMS