Norges Seilcup

Firmaet EMGS gikk til topps i Trondheim

Firmaet EMGS gikk til topps i Trondheim

Jubelen runget utover Trondheim da firmaet EMGS lot champagnespruten suse til værs etter endt finale i Adresseavisen Seilcup 2007 for å feire seieren over finalemotstander Statoil Tyrihans.

Publisert Sist oppdatert

– De fire finalistene EMGS, Statoil Tyrihans, Sintef Petroleumsforskning og Centerteam ble nødt til å jobbe hardt i finalerundene da det var lite vind og små marginer, her var ingenting avgjort på forhånd, forteller Berit Melbye hos arrangøren Blaa Energi.

Det var det trondheimsbaserte firmaet EMGS som ble kåret til årets vinner av bedriftsseilasen Adresseavisen Seilcup 2007.

– Laget deltok i fjorårets cup og endte da til slutt opp på en 2. plass, bare slått av Fokus Bank. De var derfor sugne på å erobre 1. plassen og jobbet hardt hele sesongen for å få gode plasseringer, sier Melbye., som fortsetter:

– Vi startet finaledagen med briefing og brunsj i Blaa Energis lokaler på Nyhavna. Skipperne ble valgt etter loddtrekning og så kunne lagene gå i båtene og starte seilasene. 3 lag startet i første seilas, det fjerde laget ventet i en følgebåt. Det var tidvis veldig lite vind, noe som utfordret lagene på valg av taktikk og manøvrering. Lagene ble turnert etter tur etter «Round-Robin»-modell – alle møter alle – og etter den fjerde regattaen var det pause.

– Dommerne avgjorde i pausen at det skulle seiles superfinale mellom de to ledende lagene. EMGS stakk til slutt av med seieren etter en utrolig spennende målgang der det kun skilte en knapp meter på passeringene over mållinjen.

Så kunne alle finalistene feires.

– Lykkeligst av alle var vinnerlaget som ble dusjet i champagne av de andre deltagerne under fotograferingen i båtene. Festen fortsatte med middag og premiering og det vanket pokaler til alle lagene, forteller Berit Melbye.

SEILCUP-FINALE I OSLO. Vinnerlaget EMGS har med seieren kvalifisert seg til finale i Norges Seilcup 22. september. Der møter de finalistene fra Aftenposten Seilcup i Indre Oslofjord med instruktører fra KNS, og duelle mellom de to vinnerlagene skal foregå i First 50er.