REKORD: 20. august seilte båten fra Færder fyr til Dyna fyr på 3 timer og 38 minutter.
REKORD: 20. august seilte båten fra Færder fyr til Dyna fyr på 3 timer og 38 minutter.

Profflag på vei

Alexander Ringstad, 24 år, har kjøpt foiler’n til Ben Ainslie og har store ambisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Den unge sandefjordsseileren har trent i Sandefjord med sin superraske katamaran i sommer, og han seilte fra Færder til Oslo på 3 timer og 38 minutter i august. Ringstad fikk sjansen til å kjenne på profftilværelsen da han i 2017 ble rekruttert til Morten Kiellands ClubSwan 50. Med bakgrunn fra «Wolfpack» og «Raa Glede» hadde han vist evner og vilje til en karriere som proffseiler. Tre sesonger hos Kielland, kulminerte med jobben som pitman i 2019, på samme lag som Iker Martinez. Her fikk Alexander Ringstad tilgang til et profesjonelt nettverk.

Som aktiv i Moth-klassen, har han også fulgt med på utviklingen i foiling. Han ble europamester i 2018 i Moth U23. Han ville foile på to skrog, og har sikret seg det rette fartøyet for nettopp det.

Dersom det blir mulig å reise gjennom Europa i oktober, drar Alexander og laget hans til Gardasjøen. Fra 14. til 18. oktober møtes GC32-klassen for første gang etter sommeren. Her møter det norske laget danskene i Team Rockwool Racing, kjent fra SailGP Series og med Nicolai Sehested som skipper. Danskene har trent i GC32 i Danmark i sommer og debuterer i likhet med nordmennene på Gardasjøen i oktober. På dette norske laget seiler sammen med Ringstad blant andre Sivert og Bror With og Emil Bauck.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS