ØYHOPPING: Med fembøringen «Kjerringøy» kan du være med på en ukes øyhopping i skjærgården i Nordland og ende opp i Nordskot i Steigen.

Forbundet Kysten satser på ungdom

Forbundet Kysten ønsker å engasjere flere unge i lokal kystkultur og gi dem gode opplevelser med kystfriluftsliv.

Publisert

– Etter et år med lite å delta på trenger vi alle noe å glede oss til! Vi har så trua på sommeren 2021 at vi firedobler ungdomstilbudet vårt, skriver Forbundet optimistisk på sine nettsider – med håp om at koronasituasjonen skal bedre seg og tillate den typen arrangementer de legger opp til.

I første omgang har forbundet fire arrangementer som er myntet spesielt på ungdom, og det første er en sommercamp for ungdom i Gratangen i Troms som starter 19. juni. Er du mellom 13 og 17 år kan du på denne sommercampen lære å seile og ro tradisjonsbåter. Foruten seiling og roing med småbåter, fembøring og turer med en kutter, lover arrangøren, Gratangen kystlag fjellturer, fiske med garn, snik, line og dorg, badstue, bading og baking i steinovn i bakestua.

En ukes tid senere kan ungdom mellom 18 og 26 år være med på sommertokt med jekten «Mathilde» i Hardanger. Foruten seiling vil deltagerne lære sjømannskap og navigasjon. Tilsvarende tokt for aldersgruppen 12 til 19 år er det med skonnerten «Svanen» i Ytre Oslofjord midt i sommerferien – med start 19. juli.

«MATHILDE»: Om bord i jekten «Mathilde» vil du lære å seile en god, gammel skute.

Ungdomssatsingen avsluttes med øyhopping i Nordland med fembøringen «Kjerringøy». Øyhoppingen ender opp i Nordskot i Steigen der deltagerne vil møte eventyreren Randi Skaug, som bor på en øy rett utenfor.

– Det blir telt, bål, bading, badstue og guidet tur i en grotte, lover arrangøren.

Denne turen er for ungdom mellom 18 og 26 år.

Du finner mer om turene på Forbundet Kystens oversikt over arrangementer.

– Alle trenger vi noe å glede oss til. Vi i Forbundet KYSTEN og våre samarbeidspartnere skal gjøre alt vi kan for å gjennomføre alle seilasene. Vi følger gjeldende smittvernsregler og tar problemene som de kommer. Skulle seilasene til tross bli avlyst, vil alle påmeldte få pengene refundert, heter det på forbundets nettside.