Formidabel Melges-satsing på Vestlandet
Formidabel Melges-satsing på Vestlandet

Formidabel Melges-satsing på Vestlandet

Det satses nå friskt på Melges 24 på Vestlandet. Bergen Seil AS har bestilt fem nye båter som skal seiles av lokale seilere i Bergen. En av båtene vil bli seilt av et rent ungdomslag.

Publisert

Bak Bergen Seil AS står Carl Edvard Jansen og Christian Nærø, som vil bygge opp et entypemiljø på Vestlandet, og de har valgt Melges 24 som satsningsområde. De har også overtatt agenturet på Maleges 24 i Norge.

– Melges 24-klassen har i dag en etablert Norges Cup og teller rett i underkant av 40 båter per i dag. Klassens renommé ble ytterligere styrket da man fikk kongepokal-status i 2007. Dette, sammen med iherdig jobbing fra den nasjonale klasseklubben, gjør at Melges 24 ble et naturlig valg, uttaler de i en pressemelding.

EN UNGDOMSBÅT. Der heter det videre:

– Bergen Seil AS vil at lokale seilere skal benytte disse båtene i en lokal Melges Cup i 2008. Det er tatt sikte å arrangere seks seilaser for disse båtene i nærmiljøet. Her legges det opp til seiling på pølsebaner med mye action og moro. Dette er den banen disse båtene ville kunne seile NC, NM, EM og VM. Bergen Seil AS vurderer videresalg av disse båtene med tilbakeleieavtaler for raskt å bygge antall båter. Med de bestilte båtene, som leveres tidlig vår, og de allerede eksisterende tre båtene, vil klassen ha et godt fundament å vokse på. Planene for å involvere unge seilere i dette etter endt jolleseiling er i full gang. Bergen Seil legger tilrette for at minst en ungdomsbåt skal kunne delta i 2008.

EGEN SERVICEBIL. Bergen Seil AS akter å følge opp agenturet ved å sitte på et omfattende delelager og de vil være tilstede ved alle større Melges-arrangementer. Med seg på laget har de fått Jens A. Wathne, som har åtte års erfaring i klassen.

– Vi vil være en totalleverandør av båt, deler og tilhenger til denne båten og ha en egen servicebil, sier Christian Nærø.

Haugesund Race Weekend vil trolig bli klassens store seilas på Vestlandet neste år, og trolig vil minst 10 Melges 24 stille til start. Om da ikke det gryende Melges 24-miljøet i vest vil lokke til seg et enda større antall seilere fra Østlandet. Det er jo Sildajazz samtidig…

Melges 24-klassen teller i dag noe i unedrkant av 40 båter i Norge.