FORTØY RIKTIG: Du får bedre nattesøvn i vinter når det uler rundt hushjørnet og du vet at du har fortøyd båten din skikkelig.
SKADER GALVANISERING: Sjakler av metall skader galvaniseringen på beslagene i brygga.
REVET LØS: Er det ikke rykkdempere i fortøyningslinene kan de nappe løs fortøyningsbeslagene i brygga.
SKIKKELIG TAUVERK: Første bud er å ha riktig dimensjonert og solid tauverk.
LITE TILFREDSTILLENDE: Jack Frostad kunne konstatere at ca. 30 prosent av båtene i båthavnen i Holmestrand ikke var tilfredstillende fortøyd.
RYKKDEMPER: Fortøyningstauene skal være utstyrt med rykkdempere.
GNAGSÅR: For slakke fortøyninger og mangelfullt spring er trolig årsaken til at denne stevnen har ligget og gnagd mot brygga.

God vinterfortøyning kan redde båten

Hvert år skades mange båter i løpet av vinteren som følge av dårlig fortøyning. Pass på at båten din ikke blir en del av denne statistikken.

Publisert Sist oppdatert

Vi går nesten et år tilbake i tid, til Holmestrand natt til 6. desember i 2013. Nordvesten, som er verst for den lokale båthavnen, serverer en vinterstorm. Båter sliter seg fra fortøyningene. Flere båter gnager seg inn i brygga. Dagen gryr og skadeomfanget blir klart. Det viser seg at bauger er knust og bryggeanleggene har fått tøff medfart. To båter har sunket og 12 båter har fått alvorlige skader i løpet av natten.

Nesten et år etter denne vinterstormen går tidligere informasjonssjef i IF forsikring Jack Frostad en runde i båthavnen. Bryggene er reparert og det går mot en ny vintersesong. Frostad, som bor i Holmestrand, skal holde et foredrag for båtforeningen om båtforsikring. Det han observerer er overraskende, ikke minst med tanke på hva som skjedde den nevnte desembernatten i 2013. Hva lærte båteierne egentlig fra fjorårets storm?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER