Fortsatt ledelse til Agerup jentene
Fortsatt ledelse til Agerup jentene

Fortsatt ledelse til Agerup jentene

Mange kullseilinger i Melbourne idag, men de norske jentene holder hodet kaldt.

Publisert

 Ragna og Maia Agerup har en ledelse til båt nummer to i regattaen på syv poeng etter at det idag bare ble abholdt en seilas på grunn av ekstreme vindforhold. På 2. plass ligger australierne Olivia Price og Eliza Solly, som vant dagens seilas. Price tok sølv i damenes Match Racing under OL i London 2012 og ble nummer ni i VM for 49erFX som ble avviklet i Marseille i september.

Hayley Outteridge, søsteren til OL mesteren i 49er, Nathan Outteridge,  fikk kneskade i dagens seilas og måtte tas omborg i en følgebåt.

- Andre dag er over og vi leder fortsatt, sier Agerup søstrene etter dagens ene seilas. - for en vanvittig, dag med de verste bølgene vi noen gang har seilt i. Alle kullseite mer enn to ganger og bare tre båter kom i mål. Den som gikk rundt færrest ganger vant. For å gjøre det ekstra tøft la arrangøren til en runde, slik at vi seilte tre runder mot de planlagte to, enda så slitne vi var. Vi kullseilte tre ganger og ble nummer tre i mål, de siste før maksimaltiden utløp.

Første kullseiling: Vi ledet ved merket, men hadde problemer i rundingen i de digre bølgene. Da vi trodde vi hadde kontroll, falt Ragna ut av båten.

Andre kullseiling: Ved annen runding av toppmerket ble vi tatt på tur av en bølge. Gikk skikkelig på trynet og måtte svømme langt, - båten bare fortsatte å seile. 

Tredje kullseiling: 10cm før mål. Vi seite uten spinnaker da spinnaker bagen var ødelagt. Gikk på nesa igjen og ble slått av en båt på mållinjen. Drev over mål akkurat tidsnok til å nå maksimaltiden.

Ser frem ti en god natts søvn. Tidlig start imorgen. Fremskyndet fra 1500 til 1100 på grunn av værmneldingen som har spådd mye vind igjen på ettermiddagen.

Powered by Labrador CMS