Forza Italia!

Heia Italia! Etter dagens seier over «BMW Oracle» trenger «Luna Rossa» kun to seire for å sikre finaleplassen i LVC

Publisert

Ny seier til «Luna Rossa» idag etter at taktiker Torben Grael igjen tok en kjempesjanse ved å la konkurranten gå for seg selv på den andre kryssen.  10-13 knops vind ga gode forhold utenfor Valenica idag, men igjen gjorde små vinkantringer store utslag. Og igjen var det Grael som styrte seilasen etter at rormannen på «Luna Rossa» James Soithill hadde fått det som han ville i starten.

Det var lite som skilte de to på den første kryssen inntil båtene ble involvert i en tett slagduell opp mot det første merket. Her spilte Spithill igjen kortene best og rundet 13 sekunder foran. På lensen klarte ikke den amerikanske båten å hente nevneverdig. 12 sekunder skilte etter lensen. På den andre kryssen så det en stund ut til at «BMW Oracle» skulle ta igjen ledelsen da taktiker Grael lot båten slippe fri og separasjonen mellom de to på det meste var 2700 m. Alt ble nå avgjort av hvem som hadde mest vind og for en stund så det ut til at USA 93 hadde overtaket, men en vinddreining i «Luna Rossas» favør og ved merke var italienerne 29 sekunder foran. Etter en heftig jibbeduell på lensen klarte Chris Dickson & Co å hente inn seks sekunder.

3-1 til Luna Rossa. Nå begynner BMW Oracle å bli desperate. Med to seire til for italienerne er et game over. Om Larry Ellison nå kommer til å gjør endringer på laget, er det store spørsmålet i Valencia.

I dagens andre match mellom «Emirates Team New Zealand» og «Desafio Espanol» tol NZL ledelsen fra start og seilte senere en matchseilas etter boka. Ved første merke var ledelsen 25 sekunder og i mål var det 42 sekunder i Kiwienes favør.

3-1 til «Emirates Team New Zealand»

 

Powered by Labrador CMS