Fra Volvo Ocean Race til OL

Det blir liten tid til å hvile for Telefonicaseilerne Iker Martinez og Zabi Fernandez. Nå begynner hardkjøret mot OL der de to håper å ta sin tredje medalje på rad.

Publisert Sist oppdatert

Nedturen i slutten av Volvo Ocean Race var en stor skuffelse for skipper Iker Martinez og mannskapet hans på Telefonica, som etter å ha ledet i åtte måneder av jorden rundt regattaen glapp totalt i innspurten og havnet på en sur 4. plass sammenlagt. Men Martinez bruker ikke mye tid på å sture over det som kunne ha vært. Nå satser han og 49er mannskapet Zabi Fernandez som også var med i VOR, på å ta sin tredje olympiske medalje i 49er klassen.

Spanjolene vent gull i 2004, sølv i 2008 og er nå i full trening mot OL regattaen i Weymouth der de håper å kunne ta medalje igjen. Det er bare få dager siden de to seilerne mottok trofeene som Årets ISAF seilere i 2011. Martinez og Fernandez var ifjor ikke bare på topp i 49er klassen, men de to seilerne tok også 2. plass i jorden rundt seilasen Barcelona World Race. De var forhindret fra å kunne motta Rolex-trofeet under ISAFs årsmøte i november ettersom de da var i full gang med Volvo Ocean Race.