Her er MMS-vinneren

Peer Timo Andersen-Ulven fra «Malabala» rakk å forevige nabobåten som revnet spinnakeren rett før målgang. Dermed vant han Canon-kameraet som var førsteprisen i MMS-konkurransen til Preus fotomuseum.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Peer Timo Andersen-Ulven rakk å froevige spinnakeren som revnet ved siden av på siste legge til mål.

Preus Museum inviterte  også i år til fotokonkurranse under Færderseilasen. Temaet i år var «spinnaker», og fotografen til det beste bildet ble premiert med et Canon Powershot D10 kamera.

Andersen-Ulven seilte i Caf 30 «Malabala», som kom på 6. plass i LYS 1,15-1,16-klassen, hvor Christian Husvik er skipper.

Like før målgang, revnet nabobåten spinnakeren. Peer Timo Andersen-Ulven var lynkjapt oppe med mobiltelefonen, og fikk foreviget øyeblikket. Sannsynligvis noe fotografen syntes var artigere enn seilerne på motivet.

Uansett, sett i lys av årets tema «spinnaker», skilte det dramatiske bildet seg ut  fra de mange øvrige flotte og kreative bildene som kom inn.

Mannskapet på «Malabala» var også greit fornøyd med plasseringen, ettersom dette var første gangen hele kvartetten seilte regatta sammen.

Ga seg for å rekke Horten

Ikke alle kom til mål, og flere av de mindre båtene og turbåtene avbrøt i Drøbaksund.

Blant disse var Hallberg-Rassy 32 «Rubinson» fra Fredrikstad.

– Vi ga oss i 03-tiden, og da var det allerede mange både foran og bak oss som hadde brutt, forteller skipper Hans Ludvigsen, som har deltatt 16 ganger i Færderseilasen.

– Det sosiale er bra i Horten, så vi innså at skulle vi rekke frem til moroa måtte vi gå for motor, ler gjengen.

13 timer saktere enn i fjor

TRT-katamaren «Våghals» brukte i år 22 timer og 15 minutter. Det er nesten 13 timer lenger enn i fjor.

15 knop med spinnaker fra Bolærne var imidlertid enn opptur etter en rolig start. Båten var først i mål i flerskrogklassen, men med 1,54 i LYS-takk kom den på 4. og siste av dem som fullførte på korrigert tid.

– Det skulle vært restart ved Filtvet, da hadde vi gjort det bra, fleiper seilerne fra Viken flerskrogforening, med Odd Marius Rosvold som skipper.

– Levde opp til fordommene

Færder-debutant Øystein Rian seilte i Cenit 33 "Filia"sammen med tre kompiser, som alle har seilt seilasen før. Han mener de første timene levde opp til alle fordommene han hadde hørt om Færderen. Gutta brukte nemlig nesten to timer til Dyna fyr etter det de beskriver som en dårlig start.

– Man ligger og driver i Indre Oslofjord i null vind, men masse ferger som turer seg frem. Men resten av seilasen var veldig fin! Og så var det knallfint lys å kvelden ute på fjorden, sier Rian. "Filia" kom til slutt på 11. plass  av 23 i 1,15-1,16 LYS-klassen.

Mange tyvstartet

Mens mange i år slet med å nå frem til start i vindstilla, var noen i ivrigste laget. Over tyve båter fikk straffetillegg på grunn av tyvstart. Dette er et av de høyeste tallene på mange år ifølge regattakontoret.

GOD STEMNING: I "RUBINSEN" HR 32 fra Fredrikstad.

Se flere bilder ved  å klikke på lenken under