Stabilt Færdervær

Det er over en uke til start, men første prognose ser hyggelig ut.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Høytrykk vest for Irland gir mer stabilt vær til uken.

Færdern i fjor ble en tankevekker for mange. Etter en hyggelig lens ut fjorden kom nordavinden hard og brutal på natten, da de fleste var på kryss nordover mot mål.

Etter en måned med kalde vinder og uvær så fortjener vi litt varme og snillere vind. Det ser det ut til at det kan bli.

Stabilt vær

Lavtrykk har kommer i kø den siste måneden. Kald jetstrøm i høy atmosfære har også sperret opp for varm luft fra sør. Etter helgen bygger det seg opp et høytrykk vest for Irland. Det sperrer opp for lavtrykk, og gir mer stabilt vær på Østlandet.

Kaldt vann, kald luft

For et år siden var det 20 grader i sjøen i Indre Oslofjord. Nå er det 12 grader. Ved Færder er det ikke varmere. Lufttemperaturen på sjøen når solen er borte er tilnærmet lik temperaturen i vannet. En varm natt under Færdern blir det neppe, selv om vanntemperaturen vil helt sikker stige noen grader i løpet av uken.

Usikker prognose

Yr melder i dag om lett vind fra nord under starten i Indre Oslofjord. På kvelden vrir den til sør. Temperatur på maksimalt 17 grader og delvis sol. Ved Færder vil det også være lett vind fra sør og delvis sol. Det er 30 prosent sannsynlighet for at det blir lett regn i løpet av regattaen. Prognosen for kvelden i Indre Oslofjord er merket med grønn, mens prognosen for Færder viser gul, som betyr at prognosen er mer usikker.

Du finner værkart fra yr her.

Det er fremdeles mulig å melde seg på Færdern.

Det spørs om Færdern blir like rask i år som i fjor.