– Det gjelder å komme med trikken

Fred. Olsen har seilt i regattaer på Hankø i en mannsalder, og han er like opptatt av å komme med «trikken» – nå som for over 60 år siden.

Publisert Sist oppdatert

Klokka er ti 28. juni i 2018. Hankøsundet har allerede begynt å kruse seg; det trekker fra sør. Sola skinner og himmelen er blå, og alle erfarne Hankø-seilere vet hva det betyr: Det blir en dag med godt, gammeldags Hankø-vær. En skikkelig solgangsbris med vind fra sørvest. En dag da skumtoppene blir hvite og en dag da sola henger høyt på himmelen over Struten fyr og får sjøen til å glitre og klaske mot Garnholmen, øya som i over hundre år har tjent som startplass for utallige regattaer.

Seilerne i IOD-klassen er blant dem som gjør seg klare til start. Klassen har en lang tradisjon på Hankø, og det var IOD-seilerne som for snart 65 år siden stiftet og skapte Hankø Yacht Club, som nå er det sosiale midtpunktet når store regattaer skal arrangeres på dette tradisjonsrike stedet. Denne gangen dreier det seg om Hankø Race Week, og en av deltagerne i IOD-klassen er Fred. Olsen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER