START: Raymarine TwoStar blir flyttet fra juni til August, og fra Hankø til Skjærhalden.

Raymarine TwoStar i august

Tett regattaprogram presser den legendariske shorthanded-regattaen til over sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Den andre helgen av august arrangeres TwoStar for 19. gang. Fredrikstad Seilforening har flyttet start og mål til Skjærhalden på Hvaler. Arrangøren mener dette er godt utgangspunkt for å legge spennende baner både mot nord og sør.

FLYTTET: Regattasjef John Hatch håper trenden med færre deltagere vil snu.

– Årets Raymarine Twostar byr på flere nyheter som vi tror seilerne vil sette pris på. Ved å legge baner kystnært og unngå nattseilas vil vi holde kravene til båt og utstyr på et moderat nivå. Ved å dele regattaen i to etapper vil vi sikre oss at spenningen holder seg til siste slutt. Sist men ikke minst vil start og målgang i Skjærhalden gjøre regattaen mer kjent også utenfor shorhandedmiljøet og bidra til at vi kan snu trenden med færre og færre deltakere, understreker regattasjef John Hatch

Regattaen vil arrangeres etter World Sailing sikkerhetskategori 4 med to seilaser på dagtid. En distanseseilas på fredag på dag/tidlig kveld og samkjøring med Homlungen-seilasen på lørdag.

Start og mål vil være fra Skjærhalden, og målgang i Skjærhalden vil by på spektakulære opplevelser både for seilere og tilskuere.

Homlungen-Seilasen er en populær regatta med lange tradisjoner i området Homlungen- Akerøya- Tisler som samler et femti talls båter fra Østfold og Strømstad.