Raymarine 2Star 2017

GÅR UT I DAG: Påmeldingsfristen til Raymarine 2Star løper ut i dag ? 6. juni.
GÅR UT I DAG: Påmeldingsfristen til Raymarine 2Star løper ut i dag ? 6. juni.

Siste sjanse for å delta løper ut i dag

44 lag er påmeldt til Raymarine 2Star. Det kan bli flere; påmeldingsfristen løper ut i dag.

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene i Fredrikstad Seilforening hadde håpet at også Raymarine 2Star – i likhet med Færderseilasen – kunne vise til en økning i deltagerantallet i år, men da må det bli en skikkelig innspurt i påmeldingene i dag – tirsdag 6. juni.

Påmeldingen løper ut ved midnatt.

Kan bli større enn i 2016

I 2016 sto det 50 lag på deltagerlisten da fristen løp ut. Et døgn før fristen til årets regatta løper ut, er det 44 lag på listen. 43 lag startet i 2016 – og det betyr at dersom alle de 44 påmeldte stiller til start – vel, ja – så vil det faktisk delta flere båter i år enn i fjor – og trenden være snudd.

Det umulige kan altså være mulig!

Seiler alene

Da Tor Hove nylig meldte seg på med sin Elan 350, sørget han også for at det deltar fem Elan 350-er, og det vil dermed bli egen premiereing til beste Elan 350-lag – dersom alle stiller til start. Skulle ytterligere to Elan 37 eller to X-37-er bli påmeldt, vil også lagene med slike båter få egen premie å konkurrere om.

Tor Hove har for øvrig fått tillatelse til å seile alene – og han er i så måte den første i regattaens historie som gjør det.

Flere seilforeninger på vippen

I lagkonkurransen er det per i dag seks seilforeninger som har nok deltagere (6 seilere) til å være med i lagkonkurransen. Det er Fredrikstad Seilforening, KNS, Drøbaksund Seilforening, Bærum Seilforening, Bundefjorden Seilforening og Asker Seilforening. Sistnevnte har sågar nok seilere til to lag – og mangler kun to seilere på å få et 3. lag i konkurransen.

Nesodden Seilforening mangler kun en seiler på å få fullt lag, og KNS mangler en seiler for å få to lag med i konkurransen. Tønsberg Seilforening trenger tre seilere til for å få fullt lag.

Mange spesialpremier

Fire lag konkurrerer om å bli beste søsken-lag.  Seks lag består av konstellasjonen forelder/barn, det er to miksete lag og det er et rent damelag i årets regatta.

Hele 20 seilere har aldri deltatt eller fullført regattaen før, og de konkurrerer om å bli beste «rookie».

Tre lag konkurrerer i Are Wiig Class, 12 i Open Class og 27 lag i Cruiser/Racer.

Dette er kort oppsummert status med én dag igjen til påmeldingsfristen løper ut.

– Vi håper det blir en tilvekst på alle listene og at deltagerantallet totalt sett blir større enn i 2016. Det hadde virkelig vært morsomt, sies det i Fredrikstad Seilforening.

Raymarine 2Star teller på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vekttallet 1,75, noe som gjør regattaen til den aller viktigste i årets shorthanded-sesong.