Hva lederne mener: Fredrikstad Seilforening

LEDER: Per Arne Skjeggestad (t.h) er ikke bare leder av Fredrikstad Seilforening, han er også en aktiv seiler.
LEDER: Per Arne Skjeggestad (t.h) er ikke bare leder av Fredrikstad Seilforening, han er også en aktiv seiler.

Takk for en herlig sesong!

Publisert Sist oppdatert

Som nevnt i denne spalten tidlig på våren, så skulle det jaggu seiles i år. Og mye seiling er det sannelig blitt!

Som vanlig holdt radioseilerne koken hele vinteren, og så fort vårløsningen kom, myldret det med unger og voksne i alle aldre med flagrende seil rundt Andersenslippen og andre steder rundt om i Fredrikstad.

Vi har avholdt onsdagsregattaer både på Lera, Skjæløy og Slippen, vi har arrangert 4-trinns klubbmesterskap, Bedriftseilasen (Fiskemannen), SeaPilot 2Star, klassemesterskap i IOD, Stenbockens mindeløb, ØstfoldCup, Zhik Skjæløy OneStar, og vi har medarrangert Hankø Race Week med KNS og Homlungenseilasen med Hvaler Seilforening.

Vi har også deltatt i seilsportsligaens 1. divisjon med fire ulike lag og klart å beholde plassen med knappest mulig margin.

I juli har jeg ved selvsyn sett at båtene ikke bare ligger og dupper i fortøyningene i ferieukene. Det er knapt en gjestehavn i Bohuslän eller nordre Danmark der en ikke blir møtt av et hjertelig «hællæ» under innseiling, og en velkjent klubbvimpel i babord saling.

Men kanskje viktigst av alt; jollegruppen er i godt driv. Det er med andre ord håp om mer god seiling i Fredrikstad i årene som kommer!

Sesongen som nå er på hell, har altså vært hektisk og krevende, men også lærerik og inspirerende. Det er mitt første år som leder, og det er mange nye ellers i styre og stell. Det har selvsagt gitt mange utfordringer og lærekurven har vært bratt.

Jeg setter stor pris på alle hyggelige tilbakemeldinger fra medlemmer og deltagere i våre arrangementer. Det er dog selvsagt mye vi kunne håndtert bedre, og mange notater er nedskrevet for å gjøre ting enda mer hensiktsmessig neste år.

Nå skal vi bruke høsten til å oppsummere og evaluere året så langt, og så bruker vi vinteren til å klekke ut en skikkelig god plan for 2017.

Til sist vil jeg sende en varm takk til alle medlemmer og tillitsvalgte som har vært med og sørget for at vi klarte å holde et så bra aktivitetsnivå gjennom hele sesongen. Dere er mange og dedikerte, og jeg håper vi blir enda flere neste år.

God vinterdvale!