NM Match 2010 med et nødskrik

Geir Victor Svendsen & co nesten ubeseiret

Geir Victor Svendsen & co nesten ubeseiret

Bare 15 minutter før maksimaltiden gikk ut vant Geir Victor Svendsen og laget hans NM i match seiling.

Publisert Sist oppdatert

For det blåste ikke mye da 10 lag denne helgen skulle kjempe om NM-tittelen i match seiling i Oslos indre havnebasseng. Vinden var svært varierende og slengte 180 grader i enkelte matcher. Søndag var den mer stabil med rundt 3 –4 m/sek.

– Men KNS gjorde en fantastisk jobb og dro mesterskapet i land 15 minutter før makstiden for å arrangere gikk ut, forteller den nybakte norgesmesteren, Geir Victor Svendsen fra Oslo Seilforening til SEILmagasinet.

NESTEN UBESEIRET. Med seg hadde han Petrus Eide, Dag Andersen, Lennart Olrik og Jan Petter Gamborg, og bortsett en tapt seilas mot Lise Birgitte Fredriksen (KNS) i semifinalen gikk de ubeseiret igjennom mesterskapet. De slo henne 2–1 i semifinalen.

I den andre semifinalen slo Martin Mehus, Nesodden og laget hans Bjørn Mørland Pedersen & co fra Arendal. Resultatet ble 2–1 til Mehus.

VETERANEN VANT. I finalen møtte Mehus og laget hans Geir Victor Svendsen, som er en av nestorene innen match seiling i Norge, men han måtte gi tapt for den norske match-veteranen. 2–0 i Svendsens favør.

I bronsefinalen slo Bjørn Mørland Pedersen & co hans Lise Birgitte Fredriksen og hennes fire jenter.

MANGE JENTER. – Det var ti norske lag som stilte til start denne helgen, noe som indikerer en flott økning i antall lag som seiler match. Av de 10 teamene var det fire rene jentelag! Det var med andre ord 24 jenter i egne jentebåter, samt et par stykker til som var med på gutteteam, sier en fornøyd Geir Victor Svendsen; fornøyd med egen innsats, men også fornøyd med den medvinden norsk match seiling opplever – ikke minst takket være match-miljøet KNS har klart å bygge opp.

Mesterskapet ble seilt i DS Match.