Renoverte Yngling fra 1976

UTGANGSPUNKTET: Slik så båten ut da vi fant den på land. En riktig velbrukt Yngling fra 1976, overmalt med lakk og i dårlig skikk.

Dyr erfaring – herlig resultat

Atle Knutsen kjøpte en Yngling som han renoverte gjennom en vinter. Resultatet ble en unik liten dagsturseiler.

Publisert Sist oppdatert

Hele mitt yrkesaktive liv har jeg vært båtjournalist med den nordiske skjærgården som spesialområde. Det har blitt mer enn 30 000 nautiske mil i motorbåt langs kysten av Norge, Sverige og Finland. Men som seiler er jeg en Yngling. Så en høstdag i 2013 fant jeg en Yngling på Sørlandet som besvarte alle drømmer om hvordan en seilbåt skulle se ut. Tanken var at den beste måten å lære seg alt om seiling, ville være å plukke en seilbåt fra hverandre og sette den sammen igjen. Alt dette ble gjennomført, men det er fortsatt en hel del igjen til jeg skulle våge å kalle meg «seiler».

Båten ble kjøpt for 21 000 kroner (som nok var minst 5000 for mye) og følelsen av å være ekstremt handlekraftig, og at det bare var et tidsspørsmål før jeg var utlært seiler, ble raskt avløst av flere hundre timers arbeid i en verkstedhall. Den prosessen ga enormt mye glede og en hel del kunnskap. Men noen seiler har jeg foreløpig ikke blitt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER