Skjult slitasje

Sitter du trygt mot rekkevaieren?

– Len deg godt mot rekka, Gunnar, så ser du lusene. Husk rekkevaieren er i stål. Den kan du stole på! Rett etterpå forsvinner hele mannen over bord.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av oss setter alltid sikkerheten i høysetet når vi er utpå. Det er mye som skal virke 100 prosent, og enkelte deler er helt vitale for at vi skal kunne ferdes trygt på sjøen. En av de viktigste oppgavene er å hindre at folk faller over bord. Det kan gå riktig galt, ikke bare ved brygga. Skjer det med en som ikke er svømmedyktig, i litt dårlig vær, mye sjø og kanskje om natten, kan minuttene i vannet bli skjebnesvangre. Rekka, eller manntauet, har som funksjon å forhindre folk i å falle over bord.

Det er rekka mannskapet lener seg mot når de sitter i lo for å få oversikt eller skal ha vekten på riktig plass. Det er den vi holder oss fast i når vi går på dekk, og den vi setter vår lit til om vi skulle snuble. For mange av oss som ikke har hel pushpit, er vaier en del av rekka akterut som vi plasserer ryggen mot når vi sitter og styrer. Den må vi være 100 prosent sikker på at ikke ryker eller løsner!

Vedlikehold av manntauet

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS