GAVE: Are Wiig har mottatt en velkommen og generøs gave fra X-Yachts Norge AS.
GAVE: Are Wiig har mottatt en velkommen og generøs gave fra X-Yachts Norge AS.

Støtter Are Wiig med gavebeløp

X-Yachts Norge AS gir et femsifret beløp og utfordrer den norske båtbransjen til å støtte Are Wiig.

Publisert Sist oppdatert
UTFORDRER: Otto Backe utfordrer resten av den norske båtbransjen til å støtte Are Wiig med et beløp.
UTFORDRER: Otto Backe utfordrer resten av den norske båtbransjen til å støtte Are Wiig med et beløp.

Otto Backe, mannen bak X-Yachts Norge AS, har seilt langt selv. Men aldri så langt som det Are Wiig skal gjøre i sin Golden Globe 2018-seilas. Nå har Backe bestemt seg for å bidra til at Are Wiigs drøm virkeliggjøres. Samtidig oppfordrer han båtbransjen i Norge til å henge seg på.

– At en mann som Are Wiig realiserer drømmen sin og seiler jorden rundt non stop alene, er ikke bare stort for ham. Det er en begivenhet som jeg som seilinteressert og vi som forhandlere av X-Yachts i Norge ser det som helt naturlig å støtte opp om, sier Otto Backe, eier av X-Yachts Norge.

– Vi som lever av båter må støtte ham

X-Yachts Norge AS har levert både raske regattabåter og jorden rundt-båter til seilere i mange år. Nå gir Otto Backe et betydelig beløp til Are Wiigs Golden Globe 2018-kampanje.

At Are Wiig skal seile en 32 fots Olle Enderlein båt fra 1973, er helt greit. Som Backe sier:

– Hadde X-Yachts produsert båter i 1973, er jeg sikker på at Are hadde valgt en X-Yachts. Men X-Yachts startet ikke noen produksjon før i 1979.

– Dette er en seilas og et eventyr som kommer til å appellere til mange i året som kommer, og da mener jeg ikke bare seilere. Dette er et eventyr som kan rekruttere flere til sporten, og da er det viktig at vi som lever av det, også støtter opp om prosjektet, sier Backe.

Han utfordrer alle, både konkurrenter og partnere, ja, alle som er interesserte i seiling til å bidra til Are Wiigs kampanje.

Svært takknemlig

Are selv er dypt takknemlig for støtten og pengene.

– Det er veldig inspirerende at Otto Backe og X-Yachts Norge vil bidra. Pengene kommer selvfølgelig godt med og vi skal gjøre hva vi kan for å inspirere andre til å seile mer og lenger, sier Are Wiig.

Wiig har allerede fått god støtte fra solide maritime bedrifter som Helly Hansen, Jotun, FLAK og With Marine/North Sails. Du kan også støtte Are Wiig gjennom en aksjon på Spleis.no der du får et signert kunstkort som har vært med jorden rundt.