Havarert, men forbereder seg til ny jorden rundt seilas

Vår lørdagsgjest Tapio Lehtinen forteller om redningsaksjonen i de indiske hav. Trolig var det spekhoggere som sto bak havariet.

Publisert Sist oppdatert

Den finske jorden rundt seileren Tapio Lehtinen mistet båten sin da den sank en halv time etter at han våknet av et smell og med vann stående langt over dørken.

Lehtinen deltok i Golden Globe seilasen, en soloseilas jorden rundt non stop, da båten sprang lekk, muligens etter angrep fra spekkhuggere, syd vest for Port Elisabeth i det Indiske Hav. Etter ett døgn i redningsflåten ble han plukket opp av konkurrenten Kirsten Neuschäfer og bare en time senere var han trygt ombord i en bulkcarriereren «Darya Gayatry» med kurs for Kina. Her var det umulig å komme i land på grunn av koronasituasjonen. Isteden ble han satt ombord i en motorbåt i Sundastredet og i land i Indonesia.

En uke før jul var Lehtinen tilbake i Helsinki der arbeidet med å klargjøre hans Swan 55 «Galiana» for Ocean Globe Race 2023 var i full gang.

Tapio Lehtinen ønsket å foreta intervjuet på engelsk. Vi mistet dessverre forbindelsen med ham der han beskriver Neuschäfers redningsaksjonS.

.