Goodbye Sweden

Det så lenge ut til at Victory Challenge skulle klare å trekke en ny kanin ut av hatten i dagens match mot favoriserte Emirates New Zealand og dermed holde håpet om semifinaleplass i live.

Publisert

Magnus Holmberg svingte opp med Dean Barker før start og kom av gårde 50-60 meter foran New Zealand. Selv om det jevnet seg noe ut på den første kryssen klarte den svenske båten å runde 10 sekunder foran, mye takket være at begge båtene oversto bå styrbordsiden etter en vindkantring. Begge slår undt merket og setter spinnaker på babords halser med kurs for lemerket. Etter en stund jibber svenskene overraskende mot høyre, jibber tilbake og mister trykket, mens Emirates Team New Zealand fosser forbi. Avgjøres seilasen her? Det er jevnt mot merket og New Zealand runder 8 sekunder foran. På kryssen dekker Dean Barker hele veien og øker ledelsen til 21 sekunder ved merket. Det kan blir tøft for sveneskene i hente inn. Begge jibber tre ganger mot mål og New Zealand åpner opp et større forsprang. I mål er differansen 34 sekunder i favør New Zealand og dermed er svenskene ute av kampen om semifinaleplassen, selv om BMW Oracle slår Desafio Espanol med 55 sekunder. Stor glede i den spanske leiren over at semifinaleplassen er reddet.

Til tross for tapet og den begredelige 5. plassen gikk svenskene ned med flagget til topps. Mani Frers konstruerte «Jerv» var kanskje den båten som viste størst fremgang av båtene i RR2 og til tross for noe ruskete mannskapsjobbing viste laget sitt potensiale ved å holde antatt sterkere lag bak seg lenge.

Nå er svenskene ute av dansen og mange lurer på om det blir not en AC satsning på laget som nå har etablert seg blant de sterkeste utfordrerne. Det ville være synd å gi seg nå. Mye avhenger vel av hvem som vinner den store pokalen til slutt og hvor og når de neste cupseilasene går av stabelen.

Powered by Labrador CMS