Ny fra Botin & Carkeek

Grand Soleil 46 klar til Genova

Grand Soleil 46 klar til Genova

Cantiere del Pardo-verftet står klar med en ny 46-foter. Båten, som er designet av VO70-aktuelle Botin & Carkeek, kan du se på messen i Genova tidlig i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Italienere er kjent for sin design og bruken av designere og Cantiere del Pardo-verftet, som bygger Grand Soleil, har valgt å bruke tre forskjellige designkontorer for å komme frem til verftets nye 46-foter. Botin & Carkeek står for det meste av linjene bortsett fra dekksdesignen, den er det Attivo Creative som står for og under dekk er det Mauro Sculli som har fått bestemme.

Cantiere del Pardo, som feirer 35-årsjubileum i 2008, viste frem Grand Soleil 46 for første gang under Festival de la Pleisance i Cannes tidlig i september, men båten vil få si «offisielle» verdenspremiere under messen i Genova, Italia, som starter 4. oktober.

I presentasjonsmateriellet fra verftet heter det at båten er designet med tanke på å skape en produksjonsbåt som seiler raskt og som er god å bo i.

Båten vil bli levert med to kjølalternativer: en som passer for seiling i IRC og et alternativ som er designet for ORC.

Interiørløsningen skal være svært lik løsningen i Grand Soleil 54. 46-foteren har to akterlugarer og en stor lugar i baugen.

 

 Skroglengde  14,10 m

 Vannlinjelengde  12,20 m

 Bredde  4,31 m

 Dypgående  2,55 m

 Kjølvekt  3500 kg

 Deplasement  10 500 kg
 Seilareale  130m2