Gratulerer Cathrine Gjerpen!

Etter en intens innspurt innhentet KNS jenta Cathrine Gjerpen soloseileren Ståle Jordan på kåringens siste dag. Hun blir dermed Årets Seiler for 2009. Beviset, en Tag Heuer klokke mottar hun senere.

Publisert

Styret og administrasjonen i Norges Seilforbund nominerte kandidatene til Årets Seiler for 2009. Alle hadde levert seiling på høyt nivå i 2009 sesongen, og uansett vinner ville man kunne forsvare kåringen utfra sportslige kriterier. Kanskje var det likevel overraskende at Cathrine Gjerpen gikk til topps. Mange av Seilasleserne har på debattplass fremhevet Eivind Mellebys innsats i Volvo Ocean Race, VM bronse i Melges 24 og solide comeback i Starklassen.

Når det likevel 2008 ble Cathrine Gjerpen som trakk det lengste strå, henger det utvilsomt sammen med hvordan hun reiste seg i 2009 sesongen etter at OL ble en gedigen psykisk nedtur for den da uerfarne seilerjenta. Etter en nødvendig pause for å mobilisere motivasjon for å gå på en ny OL satsing satte hun igang på ny frisk i 2009.

Hun tok sitt første NM i Laser Radial på Lysakerfjorden og viste at hun på hjemmebane ikke har noen som kan måle seg med henne i OL klassen Laser Radial. Sin beste plassering i et internasjonalt mesterskap noensinne tok hun under EM for klassen i Skovshoved ved Øresund. Etter å ha vært med i medaljekampen helt til siste dag, lyktes hun ikke helt i avslutningen, men 7. plass, fire poeng fra bronse og syv fra sølv, i konkurranse med alle de beste i verden, viste at KNS jenta har ting på gang tre år før OL i Weymouth.

Vi tipper at denne kåringen vil stimulere henne ytterligere og gleder oss til å se hva hun kan prestere når verdenscupserien starter i Europa med påskeregattaen på Mallorca.

Gjerpen hadde til slutt 776 av de avgitte stemmene, Ståle Jordan på 2. plass fikk 747, Eivind Melleby på 2. plass 299 stemmer.

Den videre rekkefølgen ble

4. Petter Mørland Pedersen 164 stemmer

5. Aksel Magdahl 131

6. Hermann Thomasgaard og Kristian Hammarstrøm, begge 58 stemmer

8. Peer Moberg 32 stemmer

9. Kristian Nergaard 21 stemmer.

Stemmetallet i alt 2286, og alle innleggene på Seilas´ debattsider viser at temaet engasjerer leserne.

Premien, en flott TAG Heuer klokke vil hun motta senere, trolig i Horten etter Færderseilasen.

Powered by Labrador CMS