Green Dragon Team i dekning for 12 timer

Som første båt i Volvo Ocean Race har irske Green Dragon Team benyttet seg av regelen om Stealth Play. Det vil si at de melder seg ut av posisjonsrapportering de nest 12 timene

Publisert

Ved forrige posisjonangivelse lå Green Dragon Team nordvest for  E3 som da ledet, og rett sydøst for Telefonica Black. Nå er båten ute av syne og det blir spennende å se hva som blir navigatørens trekk de neste 12 timene. Green Dragon Team "meldte seg ut" av systemet 0400 i natt og posisjonen er derfor hemmelig til kl 1600 idag.

kl 10.00 GMT hadde E4 og Puma dratt kraftig fra konkurrentene ved sitt kursvalg, syd og øst for Kanariøyene. Mens de to følger hverandre tett som i matchsseiling, har båtene som har seilt mellom øyene tapt stort. Som vi antydet tidligere idag var det mer fart på hente i syd og set har slått kraftig ut på avstganden mellom båtene, der E3 som nå har falt ned på 3. plass har tapt mer enn 30 nm og nå ligger 29 nm bak teten. Også Telefonica Blue bakerst i feltet har tapt til alle. Nå er den spanske båten 90 nm bak og Bouwe Bekking & Co har også tapt 13 nm til Team Russia som de var likt med tidligere.

Ifølge Beking har båten et problem i 18 -20 knops vind da den ikke kan seile like laft unna vinden som  konkurrentene. At den største spinnakeren spjæret på midten og båten nå seiler med 150 kvm mindre seil, gjør ikke situasjonen bedre. 

Powered by Labrador CMS