Gull til Jannicke Stålstrøm!

Seiler-Norge gleder seg over Jannicke Stålstrøms triumf i Holland. - Hun er verdens beste i lett vind, sier landslagssjefen.

Publisert

Det var lite vind i Medemblik idag, så lite at brettseilerne måtte bli på land da medaljefinalene skulle seiles. Dermed ble Jannicke Stålstrlm stående med 1. plassen etter gårsdagens seilaser, men med hele fem førsteplasser i regattaen var hun helt suveren.

- Det var en seier som er vel fortjent og som det har vært jobbet lenge for, sier landsslagssjefen Espen Guttormsen til Seilas. - Hun er suverent best i verden i lite vind, akkurat de forholdene vi kan vente oss under OL i Qingdao. Og de skader jo ikke, sier han.

Det kunne gått veien også for Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Med et fantastisk utgangspunkt før dagens medaljefinale ledet de seilasen lenge, men havnet i et vindhull og endte på 9 plass av de ti båtene i finalen. - Det er likevel et fantastisk gjennombrudd av våre seilere, sier Guttormsen. 4 plass sammenlagt i dette feltet der alle verdens beste med unntak av OL mester Torben Grael og VM vinner Hamish Pepper, er en sterk prestasjon og viser at gutta har nådd toppen i klassen på rekordtid.

Elin Samdal lyktes ikke helt denne gangen. - Det ble litt stang ut, sier treneren Frank Kirkeland. - Men hun er med. Seier  i en av seilasene bekrefter det, og forskjellen mellom topp tre og topp 15 er marginal. Kanskje hadde hun ikke helt tryggheten denne gangen, men det er bare små justeringen som skal til, sier han.

Ynglingjentene hadde vært i medaljefinalen om de hadde vært med fra begynnelsen av regattaen, sier Espen Guttormsen. - Nå skal vi jobbe litt med båtfarten deres, så er ogs de i toppen og medaljekandidater i VM til sommeren, sier han. Det er lenge siden en norsk landslagssjef i seiling har hatt et bedre landslag, og da glemmer vi ikke at Peer Moberg, en sikker topp ti i Finnjolle ikke var med i Holland regattaen.

- Nå håper vi at 49eren får det til å løsne litt, og så får vi glede oss over god rekruttering både i Laser og brett for herrer, avslutter Espen Guttormsen på telefonen fra Medemblik.

Powered by Labrador CMS