Guttormsen coacher Norwegian Steam

Landslagssjefen Espen Guttormsen har hektiske dager. Midt i forberedelsene til en viktig sesong for OL landslaget tar han også trenerjobb for Eivind Astrups Farr 40

Publisert

Når Acura Miami Grand Prix som gjelder som det nordamerikanse mesterskapet i Farr 40 dras igang imorge stiller minst 16 båter på startlinjen. Regattaen avsluttes 11 mars.

Regjerende verdensmester i klassen, italieneren Vincenzo Onorato og hans lag fra Mascalzone Latino har måttet prioritere forberedelsene til Louis Vuitton Cup, der hans båt er en av dem som kjemper om semifinaleplass. Derimot stiller America´s Cup forsvareren Ernesto Berarelli med mange av nøkkelseilerne fra Alinghiteamet.  Også blant favorittene er amerikaneren Jim Richardson med Barking Mad, Massimo Mezzaroma med Nerone og tyske Wolfgang Stolz i Opus One, som tok en impoinerende fjerdeplass i siste VM i september i Newport, R.I.

I beste fall kan også vår mann Eivind Astrup blande seg i tetstriden.

Mange kjentfolk fra OL Volvo Ocean Race og America's Cup er som vanlig hyret inn av båteierne som etter klassereglene selv må stå til rors. Brian Ledbetter, sølvvinner fra OL er taktiker på Barking Mad; Jeff Madrigali, også han en OL medaljør, er taktiker på John and Deneen Demourkas's Groovederci. Alinghi teamet er forsterket med Brad Butterworth og Pieter van Niewenhuyzen, mens Chris Larson, Rolex Yachtsman of the Year i USA fra 1997, er med ombord hos Alesandro Barnaba's Fiamma, Gildas Philippe, OL deltaker for Frankrike, seiler med  Erik Maris' Twins. Bouwe Bekking, skipper på Movistar i Volvo Ocean Race i 2005/06 er taktiker hos  den danske Kronprins Fredrik.

På «Norwegtian Steam» seiler følgende, fra baugen og akterover:

Tommy Lougborough

Fredrik Prydz

Nisse Nordenstrøm

Arve Roaas

Ivar-Andreas Monefeldt

Marc Ryan

Lasse Berthelsen

Eivind Astrup, skipper og rormann

Morten Henriksen, taktiker

Trener er den norske landslagsjefen Espen Guttormsen

For Astrup & Co er denne sesongen den viktigste og kanskje også hans siste i Farr 40 klassen. Han har gjort en imponerende jobb for å få klassen til Hankø i juli og sesongen avsluttes for de fleste med VM i København.

Powered by Labrador CMS