Grøtseilas i gang for halvtonnklassen og 10 båter til start. Her med Odins Ravn i front og Comeback Kid bak.

Førjulsstemning med Grøtseilas for halvtonnere

Den tradisjonelle Grøtseilasen for halvtonnklassen ble arrangert i helgen. 10 båter stilte til start på tross av værmelding som varslet kuling.

Publisert Sist oppdatert

Med få andre båter på sjøen enn de deltagende seilbåtene, ble det regatta i Sarpsborgs skjærgård. Bane ble lagt for å skjerme for den verste vinden, mellom øyer og ut i Skjebergkilen. 

Leder for Halvtonn Norge, Espen Bakkerud, forteller om god stemning. 

– Jeg er veldig fornøyd med lørdagens seilas. 10 båter og 60 seilere ute på fjorden til tross for et skremmende værvarsel fra YR er mer enn vi kunne forvente. Det ble en flott regatta og hyggelig stemning under grøtfesten på seilloftet til MK båt etterpå. 

Førsteplassen gikk til båten og laget «Late Bloomers», deretter «FlaX» på andre og «Bajazzo» på tredjeplass. I tillegg ble det premie til båten som kunne skape best julestemning. Den siste seieren gikk til jentebåten «Midnight X», med Ellen Sundby som skipper. 

Det var mye vind for halvtonnseilerne på helgens Grøtseilas, men ble allikevel et vellykket arrangement.
Leder for halvtonnklassen Espen Bakkerud er klar for Grøtseilasen.
Late Bloomers med Martin Kamperhaug som skipper vant årets Grøtseilas.
Jentebåten Midnight X ble kåret til beste laget med best julestemning.

Utenlandske gjester

Selv om mange av båtene er fra Sarpsborg Seilforening, stilte det også lag fra Nesodden Seilforening, Asker Seilforening og Strømstad Segelsällskap. 

Bakkerud kunne også fortelle at Bert og An Jensen fra Half Ton Class Europe hadde tatt turen fra Belgia for å være med på seilas og grøtfest og storkoste seg. 

– Dette var tredje gangen vi arrangerte Grøtseilas og noe vi absolutt vil gjenta, da det viser seg å være et av de mest populære arrangementene våre gjennom vinterserien, forteller Bakkerud. 

Nå ser klassen fram mot videre vinterseilaser før vår- og sommersesongen starter for fullt. Det blir NM for halvtonn som i 2024 arrangeres av Asker seilforening. 

Det ble servering av grøt, og mandel i grøten, til 55 personer på seilloftet til MK Båt.
Resultatliste for Grøtseilasen. Alle sesongens seilaser legges ut på Sail Race System vinterserien 23/24.

.

.