SESONGSTART: Team Cantippa kommer godt ut fra start. Fra lørdagens baneseilaser.

Vinterserien for halvtonn-klassen er i gang

Mange er i innspurten eller ferdig å klargjøre båtene for vinteropplag, men på Grimsøya i Sarpsborg var det stor aktivitet hele helgen. Oppstart av vinterseilasene for halvtonn-klassen ble markert med treningssamling på lørdag og påfølgende regatta på søndag.

Publisert

Hele 17 båter var påmeldt helgens arrangement. Værvarselet hadde meldt om mye regn, så det ble 12 båter som stilte til start. Tre baneseilaser ble gjennomført i relativt rolig vind på lørdag. Med unntak av én kraftig regnskyll mot slutten av dagen, fikk seilerne opphold og gode forhold. 

Familieseiling

Søndag var den første ordinære og poenggivende seilas. Der gikk familielaget Team Cantippa av med seieren. Magne Tønnesen er skipper for laget der han blant annet har med seg to sønner og barnebarn. 

Starten på det som var den første helgen for vinterserien ble en suksess med over 50 seilere som stilte på kveldens sosiale samling på seilloftet til Martin Kamperhaug. 

SKIPPERMØTE: Skippermøtet ombord på Martin Kamperhaugs Ondine før de første startene skal gå på lørdag.

.

Ellen Sundby er skipper på damebåten Midnight X. Her sammen med Eli Rikter Wiborg. Maria Helén Larsen Reinnel og Kirsti Eide Sulusnes var også med og seilte Midnight X på søndagen.
FAMILIESEILING: Seilere i alle aldre seiler halvton i vinter fra Grimsøy.
halvtonn
Distanse-seilas på søndag og med østlig vind ble det spinnaker fra start og ut Skjebergfjorden.

Hver søndag

Halvtonnerne seiler aktivt året rundt fra havnen i Sarpsborg. Det blir seilaser nesten hver søndag framover, med unntak av helgen da flere av de mest aktive i klassen blir med til Belgia og Half Ton Class Europe's årsmøte. Datoene og etter hvert resultatene for de kommende seilasene i vinterserien kan du se på Sailracesystem.