2021: Morten Nissen-Lie til rors på Halling under MK-Cup i 2021.

Håper på 20 halvtonnere til helgen

Til helgen arrangerer Sarpsborg Seilforening MK Båt Cup. Det kan bli en rekord stor samling 80-talls klassikere.

Publisert Sist oppdatert

–MK Båt AS feirer 10. års jubileum og gjør litt ekstra ut av årets regatta, forteller Martin Kamperhaug som står bak halvtonner-miljøet, og sponsor regattaen. Han har invitert folk med sentral rolle under VM på Hankø i 1983, og det vil også komme folk fra halvtonn-miljøet i Belgia.

Enda flere på vei

I sommer hentet Kamperhaug en halvtonner i Frankrike som han brukte under en halvtonner-regatta i England. Båten «Halv Moon» skulle vært seilt hjem til Norge, men på grunn av dårlig vær endte turen i Belgia hvor den ble satt på land.

Akkurat nå er Kamperhaug på vei til Nederland for å hente «Blues», en halvtonner konstruert av Håkan Södergren. «Blues» deltok under VM på Hankø i 1983, og vil bli plassert på land under MK Båt Cup.

Håper på 20 halvtonnere

– Det blir minst 20 halvtonnere og håper også på mange Knarr Varianter og mengder av øvrige glade båter. I fjor stilte 58 båter til start, i år blir vi vel fort 70, uttaler entusiastiske Kamperhaug. I 2023 blir det arrangert internasjonalt mesterskap i halvtonn på Hankø, etter mesterskap som Kamperhaug har tatt initiativ til.

Du finner mer info om MK Cup 2022 her.

HALV MOON: Martin Kamperhaug, Daniel Holm, og Per Christian Kjølberg klar for avreise fra England.
HENTES: «Blues» er i dag et vrak, men Kamperhaug vil sette den i stand i god til før mesterskapet på Hankø til neste år.
PÅ VEI: Kamperhaug på vei til Norge med «Blues» på hengeren, på kant for å minske maksbredden.

.