HALVTONNER: Paul Meilhat har en Nessy 94 liggende i Lorient.

Proffseiler eier norskbygget regattabåt

Akkurat nå har franske Paul Meilhat ansvaret for IMOCA «Biotherm» i The Ocean Race. Hjemme i Lorient ligger hans halvtonner fra 1983.

Publisert Sist oppdatert

Paul Meilhat er en av Frankrikes store seilhelter. Han vant Route du Rhum i IMOCA-klassen i 2018, og vant starten i The Ocean Race, og krysset startlinjen i 25 knop i det skuddet gikk. Men selv om 39-åringen har seilt IMOCA siden 2015, så har han også seilt halvtonn med en båt bygget i Norge.

1986: Bilde av «Spirit» i Seahorse på 80-tallet.

Engelsk konstruksjon

Det er journalist Matthew Sheahan som forteller SEILmagasinet om Meilhats båt før starten av The Ocean Race i Alicante. Matthew Sheahan er journalist, med lang fartstid i Yachting World, og nå videoreporter i sin egen Youtube-kanal, Planet Sail.

Sheahan er opprinnelig båtkonstruktør, og jobbet som nyutdannet hos konstruktøren Rob Humphrey. Det brakte den gangen den unge engelskmannen over til Norge for å overvåke byggingen av Nessy 94 på Nesodden. Dette var bare noen få år etter at Matthew Sheahan overlevde Fastnet Race, men mistet sin far i halvtonneren «Grimalkin», en Nicholson 30, konstruert av Ron Holland.

LORIENT: Halvtonneren til Meilhat slik den er i dag, perfekt for VM på Hankø til sommeren.

Aktiv halvtonner

Nessyen til Paul Meilhat het opprinnelig «Spirit», og skal være den første Nessy 94 ut av formen. Båten har en annen cockpit med åpen hekk.

Ifølge nettsiden histoiredeshalfs.com var «Spirit» ikke med på VM, og hadde sine svakheter. Den seilte VM i 1987, men havnet langt ned på lista.

Alt i 2003 var Paul Meilhat oppgitt som skipper på båten og må ha seilt halvtonn ved siden av jolleseiling.

I 2013 fikk tydeligvis Meilhat en sponsor, og båten endret navn til Domino’s.

I følge histoiredeshalfs.com har Meilhat deltatt i regatta med båten så sent som 2020. Han dukker neppe opp på til VM på Hankø, som starter kun dager etter at The Ocean Race er over.

RASK: Meilhat har fått bygget «Biotherm» for The Ocean Race og Vendee Globe.

.

.