Hankø Race Week starter i dag

112 båter starter i år, og Melges er den største klassen.

Publisert

I følge yr.no vil regattaen starte med typisk Hankø vær torsdag. Sol og sønnavind, 7,5 m/s. Det vil blåse sønnavind alle dagene, og samtlige dager vil det blåse mer enn 5 m/s. Yr melder regn på overskyet vær fra fredag med regn på fredag og søndag.

    Værmeldingen fra danske metrologisk institutt er mer optimistisk. De melder om sol alle dager, men regn på fredag. De melder også om mer vind. Fra 12 m/s på torsdag minkene til 6 m/s på søndag. Erfaringsmessig har DMIs værprognoser mer pålitelige enn fra yr.

Toppseilere

Melges klassen er den klart største med hele 41 båter startene. Her stiller det også flere svenske båter og til og med en Tysker. Peder Jahre var best av de norske under VM i Italia for noen uker siden. Da blåste det frisk etter hvert. Hermann Horn Johannenssen var helt i tet i starten av mesterskapet hvor det var mindre vind.

    Nest største klasse er Drake med 17 båter. Favoritter er Odd Roar Lofterd og Peder jr. Lunde.

    14 11 metere stiller. Terje Wang er favoritt i klassen.

    I 5.5 meter klassen stiller Eivind Astrup som har byttet ut Farr 40 med en ny 5.5 meter. Han må sloss mot en hel gjeng av 5.5 metere fra Risør, samt Gavin McKinney fra Bahamas. I 5.5 meter klassen stiller 12 båter.

    Det stiller ni IODer, syv Expresser, syv X-99 og to Star-båter i følge påmeldingslisten til KNS.

   

Powered by Labrador CMS