Storbritannias vinnerlag

Britene tok "The double"

Vant både Gullpokalen og VM i 5.5 meter på Hankø

Publisert

Den engelske båten «Jean Genie», tegnet av konstruktøren David Hollom tok vare på den sterke vinden å regattabanene utenfor Hankø og tok i dag VM seieren foran Bahamas og norske Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther.

Britene hadde en overlegen avslutning på mesterskapet. På den siste konkurransedagen vant de begge seilasene med klar margin, den siste med mer enn to minutter, og sikret dermed et meget fortjent VM-gull. Med en vindstyrke på opp mot 12 m/sek. og store bølger hadde britene en klar fordel med sin båt som er optimalisert for vind over 6-7 m/sek.

«Jean Genie»

Britene fikk en vanskelig start på mesterskapet, med 14.plass på den første konkurransedagen, men siden svakeste plassering kunne strykes stod de igjen med fire førsteplasser, en andre - og en femteplass, og dro med det i land VM-tittelen foran Bahamas på andre- og Norge på tredjeplass.

- Det er stort. Vi startet mesterskapet elendig, som alle kunne se på resultatlista (14.plass i første seilas), men vi tok oss kraftig opp. Jeg er stolt over hvordan laget hevet seg siden da, vi bare fortsatte å jobbe på, uten å miste holdningen eller troen, sier Elliot Hanson, som selv seilte ILCA 7 (Laser) for Storbritannia i OL i Tokyo.

- Kanskje vi med disse vindforholdene hadde en fordel. Det er imidlertid litt verre i roligere vær, så det får bli hjemmeleksen vår til neste sesong, smiler Sam Haines.

- Vi har studert og analysert vindforholdene på Hankø. Jeg tenkte på det i går kveld, at virkeligheten er helt identisk med det analysene sier om forholdene her de siste årene. Det var en dag med lite vind, en dag med så mye vind at vi ikke fikk seilt, og resten var det vi kaller «medium jib conditions», med mellom 11-18 knop. Det er en fantastisk arena. Vi har fått nøyaktig det vi ville ha, sier Andrew Palfrey.

En generøs Elliot Hanson ønsker å hylle de argeste rivalene Bahamas og Norge; - Gratulerer også til de andre lagene. Topp tre båtene var superjevne i seilingen sin, de seilte fantastisk, og det var en stor glede å konkurrere med dem denne uka, sier Hanson.

Topp tre:

1 – Storbritannia (Jean Genie) Royal Yacht Association Elliot Hanson (skipper), Andrew Palfrey, Sam Haines

2 – Bahamas (New Moon II) Lyford Cay Sailing Mark Holowesko (skipper), Christoph Burger, Anthony Nossier

3 – Norge (Artemis) Kongelig Norsk Seilforening Kristian Nergaard (skipper), Johan Barne, Trond Solli-Sæther.

Komplett resultatliste