HANKØ: Hankø Yacht Club blir base for norgesmesterskapet og soloregattaen.

To helger på rappen for shorthandedseilerne

Starten av september blir aktiv med både shorthandedn NM og Zhik OneStar fra Hankø.

Publisert

– Vi har lagt to ledende regattaer til helger etter hverandre for å forenkle logistikken, forteller Simen Løvgren i klasseklubben for shorthandedseiling. Han mener at disse to regattaene blir høstens høydepunkt, nå som Skagen Race er innstilt. Løvgren karakteriserer de to regattaene som en gavepakke for shorthandedseilerne, og håper å lokke seilere utover den harde kjerne på Østlandet.

– Vi tilbyr også gratis havneplass mellom regattaene på Hankø Yacht Club til de som ønsker å delta på begge seilasene og ønsker å komme med båtene noe i forveien, forteller arrangøren.

Starter med norgesmesterskap

Helgen 3.-5. september, arrangerer Fredrikstad Seilforening sammen med Shorthandedsailing Norway Raymarine NM i shorthanded på Hankø.

– Arrangementet er på Hankø Yacht Club og vi kan love veldig bra seiling over to dager og gode sosiale rammer, forteller Løvgren.

I fjor ble NM arrangert av Nesodden Seilforening, og oppslutningen om regattaen ble til slutt så stor at arrangøren måtte si nei til flere båter.

Aleneseilas

Helgen etter, lørdag 11.september, arrangerer Fredrikstad Seilforening sammen med Shorthandedsailing Norway det årlige Zhik OneStar, også på Hankø Yacht Club. Det som er nytt i år er at det for det første er klasseklubbens første klassemesterskap i shorthanded seiling.

På lørdag, etter seilasen og før banketten, vil arrangøren holde en regattaanalyse, hvor de går gjennom seilasen og diskuterer med deltakerne til en liten forfriskning.

Treningssamling

– Vi arrangerer også en treningssamling for singlehanded seiling på fredagen den 10. for de som ønsker både å lære mer og trene til OneStar, forteller Løvgren. Her blir det gitt gir noen gode råd om nyttige manøvre, enkle tilpasninger av båten og viktige elementer i forhold til sikkerhet. Etter en start på brygga blir det trening på vannet utenfor Hankø. – Treningen passer for alle, enten du er helt fersk med singlehanded-seiling, eller du har erfaring fra før, sier Løvgren

Mer info

Raymarine NM i shorthanded

Zhik OneStar

Raymarine Singlehanded TRENING