HANKØ: 43 norske båter skal seile EM på Hankø, men hvor er treningsviljen?
HANKØ: 43 norske båter skal seile EM på Hankø, men hvor er treningsviljen?

– Hvor er ORCi-seilerne?

Det er bra med påmelding til EM på Hankø til sommeren, men å trene er tydeligvis ikke noe vits.

Publisert Sist oppdatert

– Calle Andersen og jeg har dratt i gang en treningshelg på Hankø for de 43 båtene som skal seile EM på samme bane i august, men responsen har vært laber, innrømmer Lars Wilhelmsen. De har hyret inn Christen With som trener og lagt opp til et sosialt arrangement med faglig påfyll.

Ingen samling

– Jeg vet det skjer mye denne helgen, og hører at utfordringen er for skipperne å skaffe mannskap. Det er både Seilsportsliga i Oslo og Shorthandedtrening samme helg, forklarer Wilhelmsen. Han etterlyser noen som kan samle seilerne som skal delta i EM og få miljøet litt opp igjen. For 10 år siden var det svært populære samlinger i Larvik og Tønsberg.

– Treningssamlingen på Hankø har blitt planlagt på kort tid, og det kan virke som at dette kom litt brott på seilerne. Vi vil derfor utsette påmeldingsfristen til over helgen, sier Wilhelmsen.

Gode nok

Heller ikke Norgesmesterskapet i ORCi helgen etter Færderen i Tønsberg er fullbooket. Bare 11 båter er så langt påmeldt, et mesterskap som minst alle EM-deltagerne burde seile. Men de fleste av de 43 påmeldte båtene til EM på Hankø har kanskje lite å hente på litt trening før de møter internasjonale konkurrenter.

Du finner mer om treningssamlingen her.

ENSOM: I skrivende stund er «Game» den eneste påmeldte båten til treningssamlingen på Hankø.
ENSOM: I skrivende stund er «Game» den eneste påmeldte båten til treningssamlingen på Hankø.

.