Raymarine 2Star

Stille før stormen på Hankø

For første gang i historien er regattastarten utsatt. Seilerne er fornøyde med det.

Publisert Sist oppdatert
REGISTRERING: Rolig steming under registreringen onsdag kveld.

Starten på Raymarine 2Star er utsatt, og banen er lagt om. Regattaen blir mer konsentrert, for festen på lørdag skal bestå. 

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på utsettelsen, vi har faktisk fått krav fra noen seiler som har sakt at de ikke vil starte i morgen, men seiler om det blir utsettelse. På Hankø Yacht Club er det nå en rolig sommerkveld med avslappete seiler. Det er påmeldt 50 båter, og langt fra alle har ankommet. 

Storm i kastene

– Prognosene fra meteorologisk institutt sier at det kan komme vindkast på 48 knop på Færder på torsdag, eller 24 m/s. Det er brutalt. Det vil også være vind fredag, men mer håndterlig. Dagen starter med 14 m/s, og løyer til 10, men øker til 12 m/s, natt til lørdag. Raymarine 2Star er kjent for mye vind, selv om det har vært noen roligere år, men nå er vinden til bake. Regattaen blir en prøvelse, tross for utsettelsen. 

Kortere bane

Mye er blitt forandret. Regattastarten vil gå rett utenfor Yacht Club-en, men kryss ut Hankøsund. Første merke vil bli Jomfrulandsrevet, og deretter til Väderöarna. Det reduserer kryssen med 20 nautiske mil. Fra Väderöarne er det inn til Strømstad hvor pitstoppet er kuttet med to timer til tre. Første løp er på ca 115 nm. 

Andre løp vil bli tilpasset etter tiden, slik at alle båtene har mulighet for å rekke avslutningen på Hankø lørdag kveld. 

 

 

VINNERE: Emil og Jon Moholth er ferske vinnere fra Færder'n. Brødrene seiler Elan 37, og har noen tanker om den harde vinden som er meldt.
HANKØ: Raymarine 2Star båtene samles på bryggene til Hankø Yacht Club