Har båt – mangler mannskap

Trenger mannskap til Karibia og tilbake. Raskt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: André Jørgen Ugland er snart klar for avreise til Karibia.

André Jørgen Ugland (31) planlegger å seile «melkeruta» til Karibia og tilbake. Avreise er satt til  22. september, men så langt er han alene om bord. Båten kjøpte han ny ifjor, en Dufour 36 Performance, som i dag blir utstyrt med litt ekstra langturutstyr. Ugland arbeidet i oljebransjen, der han, som så mange andre, ble offer for bemanningskutt. Derfor grep han sjansen og oppfyller drømmen om langtur i «Norita».

– Jeg har en frist i hodet på 22. september. Har man ikke en deadline tror jeg det er lett å ikke komme seg avgårde, sier Ugland til Seilas.

– Planen er å seile til Las Palmas via Skottland og Irland for deltagelse i ARCen. I Karibia er det rimelig åpent for hva og hvor.

Ugland, som er helikopterpilot av yrke, ønsker dog ikke å gjøre dette på egenhånd. Han trenger mannskap på hele eller deler av turen, så da vi treffer han i Leangbukta i Asker ønsker han svært gjerne at vi formidler mannskapsbehovet.

– Jeg vil veldig gjerne ha med mannskap som vil bli med hele veien. Jeg ser for meg at det er litt stress å måtte forholde seg til steder hvor folk skal av og på, sier han.

Godt utstyrt

I Leangbukta vil båten få påmontert solceller, vindmølle, radar og AIS. Fra før av er den svært godt utstyrt med blant annet redningsdrakter til fire, både satellittelefon og InReach-enheter, flere VHFer – og en drone som kan sende direktebilder til båtens TV-apparat om bord (!).

Om du har et år foran deg hvor du ikke helt vet hva du vil gjøre kan du ta kontakt med Andre på hans nettsider. Når det kommer til kostnader forteller Ugland følgende:

– Vi får dele kostnadene til proviant, avslutter han.