Junior Nordisk mesterskap

JUNIOR-NORDISK I HORSENS: Haugesund-seilerne Aslak og Sander oppnådde ikke de store resultatene i Danmark, men synes likevel mesterskapsuken var en av de fineste ukene i sommerferien.
Optimister: Sander Hendrikse (til venstre) og Aslak Iveland satser videre og har klare mål.

Haugesund-Optimister stortrives med seiling

Aslak Iveland og Sander Hendrikse representerte Haugesund Seilforening og Norge i junior nordisk mesterskap i Danmark i slutten av juli.

Publisert Sist oppdatert

Vi hadde en prat med de to Optimist-seilerne etter den andre regattadagen.

Både Aslak og Sander begynte med seiling for tre år siden. De seiler Optimist, og kan i henhold til sin alder fortsette med det i maks ett år til. De reiser mye rundt i Norge for å delta på treningshelger og regattaer.

– Reising er kjekt, synes Aslak.

– Vi får ofte en ekstra dag fri fra skolen på grunn av relativt stor avstand til samlinger, for eksempel i Oslofjorden, sier Sander lurt.

Begge guttene forteller at det de liker best med junior nordisk mesterskap er blandingen av trening, mye seiling og sosialt samvær. Mesterskapet er bra, men ikke for seriøst, og det er gøy å være sammen med andre seilere. De knytter vennskap med seilere fra hele Norden.

De hadde fire treningsdager i Horsens, vertskapsbyen for junior-nordisk i år, før regattaen begynte. Det gikk sånn middels første dag for de to, og dessverre var det ingen mulighet for å forbedre resultatet den andre dagen. Da ble det ingen seilas gjennomført på grunn av for lite vind.

– Under ventingen på vannet snakker vi med andre seilere og trenere, sier Sander.

– Og så prøveseiler vi litt inni mellom når det er noe vind.

Aslak synes mesterskaps­uken er en av de fineste av alle ukene i sommerferien. Dessverre får de ikke mange muligheter til å oppleve Horsens selv, for programmet er ganske fullt med seiling.

Etter Horsens ønsker Aslak og Sander å trene enda mer for å gjøre det best mulig i NM i Bergen, og KM i Haugesund utpå høsten. For kretsmesterskapet har Aslak et tydelig mål: Der vil han ta en medalje. Også Sander ønsker å gjøre det best mulig der.