PREMIERE: Grundig Sailing Cup avvikler sitt første stevne i Oslo kommende weekend.
PREMIERE: Grundig Sailing Cup avvikler sitt første stevne i Oslo kommende weekend.

Premiere for Grundig Sailing Cup

Den første runden i nyskapningen Grundig Sailing Cup foregår til helgen. Forholdene kan bli gode.

Publisert Sist oppdatert

Det er alltid risikofylt å arrangere regattaer i havnebassenget i Oslo, men er yr.no til å stole på, ser det ut til at KNS har værgudene med seg når første runde i Grundig Sailing Cup i J/70 går av stabelen lørdag og søndag. Spesielt lørdagen ser flott ut med sol og nordøstlig 4-5 m/sek vind. Nærmere drømmeforhold kommer man neppe.

Søndagen ser mer utsatt ut med hensyn til vind; da blir det fortsatt sol, men lettere forhold.

To tyrkiske lag

Syv lag er påmeldt – to av dem er tyrkiske. De øvrige er norske KNS-lag.

Grundig Sailing Cup foregår i J/70 og er en regatta for alle J/70-seilere med egen båt og lag som benytter KNS’ egnet J/70-er, som de har fire stykker av. De fire båtene kan romme inntil 12 «båtløse» lag i cupen.

Hvem som helst kan danne lag og melde seg på til kvoten som benytter KNS’ båter. Prisen for et lag er 4500 kroner per stevne. Et lag kan bestå av inntil fem seilere. Har du egen båt, er prisen 2500 kroner per lag.

Heat-seiling

Regattaen foregår i form av heat-seiling med fra fire til åtte båter i heatene, og et lag må ha startet i minst to seilaser for at serien skal være tellende som gyldig.

Grundig Sailing Cup er en serie som går over fire stevner. Det første er nå i helgen utenfor Aker Brygge. Deretter følger en runde på Hankø (7. til 8. juli), i Arendal (30. til 31. juli) og i Florø (16. til 17. september). Serien i Florø har vekttall 1,5.