49erFX jentene helene Næss og Marie Rønningen

Tre seilere er nominert til Idrettsgalla-priser

Europamesterne i OL klassene 49erFX og IQFoil nominer til gjeve priser på årets idrettsgalla 6. januar

Publisert
Mina Mobekk

Mina Mobekk er nominert til prisen «Årets gjennombrudd». eller at hun ble europamester i OL-klassen iQFOiL, og med 4. plass i VM og 8. plass i prøve-OL har hun etablert seg helt i verdenstoppen i iQFOiL.

Helene Næss og Marie Rønningen har vunnet EM i 49erFX-klassen to ganger, sist i 2023., Dermed er de mestvinnende i dette mesterskapet gjennom tidene. For denne prestasjonen er de to Tønsberg-seilerne nominert i kategorien «Årets lag».

– Det er fantastisk å ha to nominasjoner til Idrettsgallaen. Det er veldig godt å se at våre europamestre får den anerkjennelsen det er å bli nominert. Jeg håper og tror at disse to nominasjonene og de sterke resultatene fra mange seilere i 2023 vil være motiverende for resten av seil-Norge, sier sportssjef Eirik Verås Larsen, som selv ble hedret med «Utøvernes pris» i 2013, til Morten Jensen i NSF

Konkurrentene til Mina er: Dilek Celik i kiickboksing, Håvard Bental Ingvaldsen, friidrett, Narve Gilje Nordås, friidrett, Antonio Nusa, fotball og Kristine Stavås Skistad i langrenn.

Konkurrentene til Helene og Marie er: Curlinglandslaget for kvinner, Håndballjentene, Parabordtennislaget Dahlen/Tveiten, Sandvolleyballgutta Mol/Sørum, håndballaget Vipers.