Stø kurs mot OL

Hermann Tomasgard er barnestjernen som nå er blitt moden. Møt nummer seks på verdensrankingen i Seilmagasinets lørdagasportrett

Publisert Sist oppdatert

Med 6. plassen i VM har Hermann Tomasgaard meldt seg på i medaljekampen i OL 2020. Nå er han hjemme for å restituere seg etter et langt opphold i Australia og skal planlegge finpussen mot toppformen i OL. Vi har benyttet sjansen til å snakke med Drøbakseileren som gar et litt annet opplegg for sommeren enn han hadde i 2019.

OL klar men ikke offisielt uttatt

Formelt har Tomasgaard ikke fått bekreftet uttaket lit OL. NIF/Olympiatoppen skal ta ut de første norske utøvere i løpet av februar, men det er så langt uklar om det blir norske seilere med i denne bolken. Tomasgaard vil i så fall kunne få følge av Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX, Line Flem Høst i Laser Radial og Anders Pedersen i Finnjolle, som alle har klart NSFs krav om to plasseringen i VM/EM/World Cup regattaen.

Må være 100 prosent

Hermann Tomasgaard forklarer 11 plassene i de første VM seilasene med et snev av forkjølelse som gjorde at han fysisk ikke var hundre prosent. Det må man være i Laserklassen der det. er så lite som skiller de beste. Skal man ha overskudd til å ta de riktige beslutningene på banen, må man være i topp fysisk form. Hvis ikke glipper detaljene, og det var det som skjedde i begynnelsen av VM.

Kun tre regattaer før OL

For å bygge opp energien til OL skal Tomasgard bare seile tre større seilaser før Tokyo. Det blir påskeregaataen på Palma, Hyeres og verdenscupavslutningen. Resten av tiden vil han bruke til trening med sin treningsgrupp som blant annet består av verdensmesteren Phillip Buhl og svenske Jesper Stalheim. Disse trener tett sammen og deler erfaringer og hemmeligheter. - Jo bedre vi er, desto større sjanse for at en av oss vil lykkes i OL, sier Tomasgaard.

Intervjuet med Seilmagasinets MIkkel Thommesssen forteller Tomasgaard om overgangen fra å være barnerstjerne til å lykkes blant de voksne, og om mye annet.

OL-HÅP: Hermann Tomasgard ble nummer seks i VM i februar, og har gode sjanser på topplassering i Tokyo.