Historisk 57 foter i Færder´n

57 foteren «Saga» vant Fastnet Race over all i 1973. Nå deltar båten I Færderseilasen.

Publisert

«Saga» har brasilsk flagg, men er en kjent båt i norske farvann etter som den i likhet med eieren, 88 år gamle Erling S. Lorentzen, pendler mellom Rio de Janeiro og Oslo.  Lorentzen som også har seilt mange ganger på Hankø i H-båt klassen har deltatt i flere Færderseilaser med den snart 40 år gamle IOR raceren.

IOR regelen var fersk i 1973 da Erling Lorentzen med brasiliansk mannskap deltok på Brasils Admirals Cup lag. Regattaen som kulminerte med den klassiske 600 nm lange Fastnet Race, regnet for en av verdens tøffeste havseilaser, og som er knyttet mest prestisje til å vinne.

«Saga» var først av Admirals Cup båtene til å nå mål i Plymouth, og hadde fordel av at vinden løyet etter at båten var gått i mål. Den ene båten etter den andre av forhåndsfavorittene gikk i mål, uten å true «Saga»s korrigerte tid, og Lorentzen og mannskapet ble til slutt stående som regattaens overallvinner.

«Saga» fikk dermed sitt navn i seilsportshistorien og Erling Lorentzen har senere beholdt båten som han bruker både til tur- og kappseilas. Ifjor tok han 3. premie i sin  klasse i Færderseilasen.

I Færderseilasen seiler båten i klassen LYS 1.37-1.41 med start fra Aker Brygge kl 12.10. «Saga» har LYS 1.37 og har 22 konkurrenter i sin klasse. En av dem er Atle Brynestad i sin Grand Soleil 43.

Powered by Labrador CMS