The Ocean Race

Kevin Escoffier

Hendelse ved stopover i USA starter etterforskning

Kevin Escoffier satt på land etter metoo episode i Newport R.I.

Publisert

En hendelse under oppholdet i Newport R.I. i The Ocean Race som førte til at «Team Holcim-PRB»-skipper Kevin Escoffier ble satt på land har nå utløst en etterforskning med konsekvenser utover seilasen.

Den 5. juni rapporterte det franske mediet Europe 1 at Escoffier var gjenstand for en rapport om "upassende oppførsel han angivelig hadde mot en kvinne under en fest" som skjedde etter etappe 5 i Newport, RI.

I kommentarer til sportsavisen L'Equipe, refererte Escoffier til «en påstått hendelse med et medlem av «Team Holcim-PRB» under oppholdet i Newport.

- Fakta som har blitt rapportert til meg rettferdiggjør at jeg rapporterer til idrettsdepartementet og med stor sannsynlighet starter en disiplinærprosedyre i forbundet, sa Jean-Luc Denéchau, president i det franske seilforbundet (FFV).

Denéchau la til at hvis fakta skulle bevises, er dette atferd som ikke kan tolereres. Ifølge en kilde nær saken er det snakk et seksuelt overgrep overfor et annet besetningsmedlem på «Holcim-PRB».

Regattaledelsen har avgitt en uttalelse 6. juni som beskriver hvordan man ble oppmerksomme på hendelsen da IMOCA-flåten ankom Aarhus.etter etappe 5 fra USA.