Bli skipper på den kommende sjøfartsdirektørens båt

AP-politiker og båtentusiast Olav Akselsen selger båt. Så nå kan du bli eier av den påtroppende sjøfartsdirektørens klassiske seilbåt fra 1950.

Publisert

Stordabuen, som med stor glede har berettet om tiden da han hadde Hordalands-adresse på «hybelbåten» «Quinden» forteller at han har byttet gammelt edeltre med tysk plast.

- Jeg må innrømme at jeg tok den store beslutningen og kjøpte en Bavaria 46, sier Akselsen til Seilas.

Bavariaen han kjøpte tidligere i år ligger på Stord, og har ifølge stortingsrepresentanten blitt flittig brukt i løpet av tidenes kanskje fineste vestlandssommer - men gamlebåten er altså ennå ikke solgt.

Nå er ikke båten som ligger for salg i Bergen den ofte omtalte «Quinden», men en skute den tidligere olje- og energiministeren har eid de senere årene. Ifølge teksen på finn.no er hun en «romslig, familievennlig og unik båt» som skal være i god stand. Prisantydningen er kr. 400.000,-

Interessant histore

Båten er tegnet og var faktisk også tidligere eid av den svenske båtkonstruktøren Knut H. Reimers. Med mahogni i skrog, overbygg og innredning - og ikke minst et realt teakdekk er den nesten seksti år gamle 40-foteren også bygget i materialer den jevne båtkjøper neppe noe gang vil ha økonomi eller miljløsamvittighet til å velge i vår årtusen.

Med på kjøpet følger en stor seilgarderobe inkludert spinnaker og fullt utstyr for å faktisk kunne bo om bord. Skulle vinden svikte står en kraftig 80-hesters Perkins klar til innsats for å lose den 12 tonn tunge båten gjennom de fleste typer farvann.

Interessant er det også at Reimers-konstruksjonen har beholdt den originale innredningen, med separat bysse og totalt seks rom.

Foto: finn.no

Powered by Labrador CMS